Nyári barackos zabkása, ami éjjel, a hűtőben készül el

A reggeli időnek valahogy nagyobb értéke van, mint annak, amit az ember nem rohanással tölt el, ezért szuper, ha van a hűtőben egy nagy adag barackos zabpehely, vagy akár kettő, hogy uzsonnára is maradjon egy adag egészséges fogás.

Friss, nyári almával még finomabb.
Friss, nyári almával még finomabb.AnnaPustynnikova

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre kis szemű zabpehely
  • 1 bögre forró tej
  • 1 deci meleg tejszín
  • 1 csipet
  • 2 nagy ek. baracklekvár
  • 2 darab friss barack összevágva
  • 1 tk. vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd össze alaposan a hozzávalókat, majd ha langyosra hűlt, tedd a hűtőbe egy éjszakára. Reggelre kész a hideg zabkása, amit mogyoróvajjal, karamellöntettel, frissen pirított mandulával és még több gyümölccsel ízesíthetsz. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek