A tojásos nokedlit csalánnal és olvadt sajtokkal is érdemes kipróbálnod

A csalán szuperegészséges, remek smoothie-k alapanyagaként és pestókban is elrejthető, de még jobb, ha bazsalikommal elkeverve a nokedli tésztájába forgatod.

Kevesebb és több zöldfűszerrel is finom lesz, elsőre nem muszáj túl bátornak lenned.
Kevesebb és több zöldfűszerrel is finom lesz, elsőre nem muszáj túl bátornak lenned.Julia Nagy

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 csokor bazsalikom és csalán nagyon apróra vágva
  • 2 nagyobb darab tojás
  • 1 kevés víz
  • 1 tk.
  • 3 deka olvasztott vaj
  • 20 deka liszt
Recept idők

Elkészítés:

Keverj a hozzávalókból sűrű nokedlitésztát, majd forró, sós vízben főzd készre. Ha elkészült, forgasd fokhagymás vajba, majd olvassz a tetejére rengeteg füstölt, alpesi sajtot. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek