Narancsos sütőtökkrémleves – pancettakockákkal lesz a legfinomabb

A kicsit édes, kicsit savanyú, téli hangulatú levesben a sós szalonnakockák nagyon izgalmas kontrasztot adnak. Ha van otthon egy kevés friss bazsalikom vagy citromfű, azzal is érdemes megszórnod a tetejét. Ha téli hangulatban készítenéd, válaszd a fahéjat és a szerecsendiót.

Egy kis kurkuma és fahéj is jól illik hozzá.
Egy kis kurkuma és fahéj is jól illik hozzá.robynmac

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre sötőtökpüré (2,5 dl-es)
  • 2 dl tejszín
  • 6 dl forró víz
  • 1 dl narancsszörp
  • 1 nagyobb darab bionarancs leve és héja
  • 4 nagy ek. cukor
  • 0.5 mk.
  • 10 dkg pancetta felkockázva
  • ízlés szerint kurkuma, sáfrány és fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát kockázd fel, és szárazon süsd 6 percen át egy serpenyőben, majd tedd félre. 

Ezután melegítsd össze a tököt a vízzel, majd add hozzá sorban a többi szükséges hozzávalót. Amint összemelegedtek, vedd le a tűzről, és tálald a szalonnakockákkal a tetején. Kandírozott narancshéjat is szórhatsz a tetejére. 

Érdemes megszórnod a tetejét egy kevés friss bazsalikommal vagy citromfűvel. Ha téli hangulatban készítenéd, válaszd a fahéjat és a szerecsendiót.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek