Mogyoróvajas csirke ananásszal és tejszínnel

Ha te is szereted az egzotikus, thai hangulatú fogásokat és imádod az édes és sós párosítást együtt, akkor ezt a finomságot érdemes kipróbálnod. Ha a csilitől sem ijedsz meg, akkor néhány szelet jalapeno-t is karikázz a tetejére!

Pirított mogyoróval a tetején tálalva lesz igazán különleges.
Pirított mogyoróval a tetején tálalva lesz igazán különleges.Paul_Brighton

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 ek. olaj
  • 1 tk. vaj
  • 35 deka csirkemell felcsíkozva
  • 3 nagyobb gerezd fokhagyma összevágva
  • 1 darab kaliforniai paprika felcsíkozva
  • 1 szál zellerszár összevágva
  • 1 deci tejszín
  • 2 ek. mogyoróvaj
  • ízlés szerint só, bors, csili, szójaszósz, gyömbér
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 ek. mascarpone
  • 20 deka ananász felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

A vaj és olaj keverékén süsd kifehéredésig a befűszerezett húst, majd a zöldségeket is pirítsd resse mellette néhány perc alatt. Ezek után forgasd össze a többi alapanyaggal és már el is készültél. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek