Csirke rizzsel új szinteken: mogyorós csirkeragu narancsosan

A mogyoróvaj nagyon egzotikus hangulatot ad ennek a ragunak, aminek az ízét csak még jobban kiemeli egy kevés gyömbér és szójaszósz. Tálald zöldfűszerekkel elkevert rizstésztával vagy sáfrányos rizzsel.

Nagyon egyszerű fogás, ami ráadásul laktató és izgalmas.
Nagyon egyszerű fogás, ami ráadásul laktató és izgalmas.Andrei Kravtsov

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 nagy marék pirított földimogyoró
  • 1 nagy evőkanál mogyoróvaj
  • 3 ek. szójaszósz
  • ízlés szerint só, bors, csili
  • 40 deka csirkecomb- vagy -mellfilé felcsíkozva
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • 2 ek. olaj
  • 1 mk. reszelt gyömbér
  • 1 darab bionarancs leve és héja
  • 1 ek. narancsszörp
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg az olajon a befűszerezett húst néhány perc alatt, majd még forrón melegítsd össze a többi hozzávalóval, és zárd le alatta a gázt. Nem tudod elrontani. :)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek