Ezzel a minestrone levessel idézd meg Toscanát!

Az olasz konyhával nem tévedhetsz, a legtöbben szeretik, ráadásul általában egyszerűen összedobható fogásokat tartalmaz. Ez a leves is ilyen, és mivel ahány ház, annyi minestrone, a mi változatunkba ezúttal dupla adag sajt került.

Már csak a sajt hiányzik a tetejéről.
Már csak a sajt hiányzik a tetejéről.EzumeImages

Hozzávalók 3 személyre

  • 20 deka marinált articsókaszívek a tálaláshoz
  • 10 deka reszelt parmezán a tálaláshoz
  • 15 deka mozzarellagolyók a tálaláshoz
  • 1 csokor friss bazsalikom a tálaláshoz
  • 1 liter víz
  • 10 deka répa
  • 10 deka fehérrépa
  • 10 deka zeller
  • 2 ek. paradicsompüré
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, rozmaring, bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 10 deka főtt fehérbab
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket vágd apróra, majd a vízben a paradicsompürével és a fűszerekkel kis lángon főzd puhára. Ez a darabok méretétől függően legalább 20 perc lesz. (A fehérbabot elég, ha az utolsó percekben adod hozzá.)

Ha a zöldségek megpuhultak, merd ki a levest, majd a sajtokkal, articsókával és friss bazsalikommal a közepén tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek