5 izgalmas mézes finomság, ami nem puszedli vagy mézeskalács

A mézes kenyér a legfinomabb reggelik egyike, és hideg napokon a mézeskaláccsal sem tévedsz nagyot. De milyen receptek vannak még, amikbe a télre megvásárolt hatalmas üveg mézet felhasználhatod? Már mutatjuk is!

A méz nemcsak klassz, természetes ízesítő, de egészséges hozzávalóként is megállja a helyét. Nagyon tápláló és tele van a szervezetünk számára fontos vitaminokkal, emellett baktériumölő hatása is van, torok- és fülfájásra is bevethető, de a népi gyógyászat általános fájdalomcsillapítóként és köptetőként is használja. 

Jól jönne egy gyors és egészséges desszert, amit legpontosabban talán egy fenszi kompótnak nevezhetnénk? Mivel a nagyáruházakban ilyenkor is van fagyasztott szilva, nem érdemes kihagynod ez a klassz ragut, ami egy kanál vaníliafagyival remek nyári desszert lesz.

Egy igazán fura süti, amiben jól működik a maradék zöldség is. Ne aggódj, nem lesz pasztinákízű: klassz, kókuszos finomság lesz.

Nem kell megijedned attól, hogy egy kevés mézet használj a sós fogások ízesítéséhez. A sertéshúsnak is jól áll némi méz, amit ellensúlyoz a sós szójaszósz és a hozzákevert friss zöldségek íze.

Itt egy remek köret, ha már unod a krumplit és a rizst! Aszalt vagy friss barackkal is készítheted, és nagyon jó bele a tárkony is. Szuper köret bármilyen egyszerűen fűszerezett hús mellett.  

A lazac mellett is remek ízesítő a méz, ha pedig még egy kis csilit is kap a fogás, akkor lesz teljes az ízharmónia. Nem lesz tőle édes ez a halas saláta, csak jóval különlegesebb annál, mint amit megszoktunk. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek