Mézes-narancsos tengeri hal – hideg lencsesalátával még tartalmasabb

Egy jó kis tartalmas nyári fogás, ami a kissé narancsos-snidlinges hideg lencse mellett lesz igazán finom.

Bármilyen hallal finom.
Bármilyen hallal finom.RapidEye

Hozzávalók 2 személyre

A salátához

  • 1 bögre lencse
  • 2 bögre alaplé
  • 1 nagyobb darab narancs leve és héja
  • 1 ek. fehérborecet
  • 1 ek. méz
  • ízlés szerint só és frissen tört rózsabors
  • 5 ek. olaj
  • 2 ek. narancsszörp

A halhoz

  • 4 közepes szelet bármilyen tengeri hal kissé becitromozva és sózva
  • 3 ek. olaj
  • 4 kisebb gerezd fokhagyma összevágva
  • 1 tk. vaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a lencsét az alaplében, a saláta többi hozzávalóját dolgozd össze egy öntetté, amiből a lencse mellett a hal is kap majd. Ha ezzel megvagy, a halat süsd készre a fokhagymával az olajon oldalanként 5-8 perc alatt, majd a salátát és a halat is locsold meg az önettetel. Ha van otthon friss snidling, abból is keverj a lencséhez. 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek