Bármilyen hallal finom.RapidEye
Hozzávalók 2 személyre
A salátához
- 1 bögre lencse
- 2 bögre alaplé
- 1 nagyobb darab narancs leve és héja
- 1 ek. fehérborecet
- 1 ek. méz
- ízlés szerint só és frissen tört rózsabors
- 5 ek. olaj
- 2 ek. narancsszörp
A halhoz
- 4 közepes szelet bármilyen tengeri hal kissé becitromozva és sózva
- 3 ek. olaj
- 4 kisebb gerezd fokhagyma összevágva
- 1 tk. vaj
Elkészítés:
Főzd meg a lencsét az alaplében, a saláta többi hozzávalóját dolgozd össze egy öntetté, amiből a lencse mellett a hal is kap majd. Ha ezzel megvagy, a halat süsd készre a fokhagymával az olajon oldalanként 5-8 perc alatt, majd a salátát és a halat is locsold meg az önettetel. Ha van otthon friss snidling, abból is keverj a lencséhez.