Ez a mexikói csirkeleves avokádóval a tetején és nagyon csípősen a legfinomabb

Mexikói hangulatban is készülhet leves egyik kedvenc alapanyagunkból, már mutatjuk is, hogyan. Ha szereted a csípőset, vedd elő csiliszószt vagy a jalapeñót, bármelyik finom lesz a tetejére kanalazott tejföl tetején.

Avokádóval érdemes tálalnod.
Avokádóval érdemes tálalnod.James Baigrie

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka csirkehús (bármilyen: szárny, aprólék, mell, farhát)
  • 1 nagy ek. olaj
  • 8 deci zöldségalaplé
  • 10 deci csemegekukorica
  • 1 darab zöld kaliforniai paprika apróra vágva
  • ízlés szerint Sriracha, só, bors, kömény, római kömény, petrezselyem, füstölt paprika
  • avokádó, reszelt sajt és tortillacsipsz a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg kissé a húst az olajon, majd öntsd fel az alaplével, és adj neki kis lángon 55 percet lefedve. Ezek után egyszerűen add hozzá a többbi alapanyagot, majd sajttal, avokádóval és tortillacsipsszel a tetején tálald. Ha szereted a csípőset, jalapeñopaprikát is szeletelj rá. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek