Mediterrán halragu – petrezselymes, snidlinges rizzsel a legfinomabb

Ha csak néhány perced van egy isteni, nyári különlegességre, akkor ezt a gyors ragut dobd össze! Lime-mal és csilivel még izgalmasabb. Egy-két szelet fokhagymás pirítós éppen elég mellé.

Egy szelet pirítós is elég mellé.
Egy szelet pirítós is elég mellé.Lara Hata

Hozzávalók 2 személyre

  • 35 deka bármilyen tengeri hal nagyobb darabokban
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 0.5 deci vörösbor
  • 2 nagy ek. olívaolaj
  • 1 ek. puha vaj
  • 20 deka marinált articsóka
  • 2 nagyobb darab hámozott paradicsom felkockázva
  • 10 deka fekete és zöld olíva vegyesen
  • ízlés szerint só, bors, füstölt paprika, oregánó, rozmaring, bazsalikom
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1 mk. barna cukor
  • 2 ek. liszt
Recept idők

Elkészítés:

A halakat forgasd egy kevés lisztbe. A forró vaj és olaj keverékén pirítsd meg a hagymákat és a halat, majd sorban add hozzá a többi szükséges alapanyagot és öntsd fel egy kevés vízzel. Adj neki 10 percet közepes lángon, és már el is készültél. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek