Egy szelet pirítós is elég mellé.Lara Hata
Hozzávalók 2 személyre
- 35 deka bármilyen tengeri hal nagyobb darabokban
- 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 0.5 deci vörösbor
- 2 nagy ek. olívaolaj
- 1 ek. puha vaj
- 20 deka marinált articsóka
- 2 nagyobb darab hámozott paradicsom felkockázva
- 10 deka fekete és zöld olíva vegyesen
- ízlés szerint só, bors, füstölt paprika, oregánó, rozmaring, bazsalikom
- 1 ek. paradicsompüré
- 1 mk. barna cukor
- 2 ek. liszt
Elkészítés:
A halakat forgasd egy kevés lisztbe. A forró vaj és olaj keverékén pirítsd meg a hagymákat és a halat, majd sorban add hozzá a többi szükséges alapanyagot és öntsd fel egy kevés vízzel. Adj neki 10 percet közepes lángon, és már el is készültél.