Húsimádók kedvence: olasz meatza

A meatza a pizza és a hús szavak keveredéséből született finomság, ami remek akkor, ha kevesebb szénhidrátot ennél. Általában elég belőle egy-egy szelet, és mellé egy nagy tányér paradicsomsaláta egy kevés fekete olívával.

Így néz ki egy korrekt meatza.
Így néz ki egy korrekt meatza.mtreasure

Hozzávalók 1 személyre

  • 25 deka darált pulykahús
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, oregánó
  • 10 deka gomba felszeletelve
  • 15 deka mozzarellaszelet
  • 5 ek. Marinara-szósz
  • ízlés szerint friss parmezán és rukkola a tetejére
  • 1 kisebb darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a húst a tojással, és fűszerezd be alaposan. Formázd meg úgy, mintha pizzatészta lenne, majd süsd elő a forró sütőben 10 perc alatt. Ekkor kend meg a szósszal, tedd rá a gombát és a sajtot, majd adj neki még 10 percet. Ha elkészült, frissen reszlet parmezánnal és rukkolával a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek