Mangó-kacsa saláta – ezt egy hosszú nap után is könnyen összedobod

Főleg akkor remek ez a recept, ha épp van otthon a tegnapi kacsasültből egy kis maradék, ami egy-két tejes fogást már nem ad ki. Ezekkel a remek hozzávalókkal felturbózva hamar menő ebéd vagy vacsora kerekedik belőle.

Egy kis kecskesajt is elfér a tetején.
Egy kis kecskesajt is elfér a tetején.Ihor Smishko

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb darab sült kacsamell felcsíkozva
  • 1 nagyobb darab mangó felcsíkozva
  • 2 marék rukkola
  • 1 darab uborka csíkokra felszeletelve
  • 1 nagy szelet pirított kalács felkockázva
  • 1 nagyobb darab avokádó kockákra vágva
  • 2 marék jégsaláta összevágva

Az öntethez

  • 2 ek. mangó- vagy narancsszörp
  • 4 ek. olívaolaj
  • ízlés szerint só és rózsabors
  • néhány csepp citromlé
  • 1 nagyobb darab bionarancs leve és héja
  • cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

Rázd össze alaposan az öntet hozzávalóit, majd a salátához szükséges alapanyagokat is forgasd össze. Tálald két tányérra, majd locsold meg az öntettel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek