Csak néhány összetevő kell ezekhez a csirkemájas-fehérrépás párnákhoz

Ha gyors, hétvégi reggelit dobnál össze és van otthon egy kis adag maradék csirkemáj, süsd meg ezt az isteni minimálfogást, amit mi egy kis adag édesre puhult fehérrépával feltuningolva szeretünk a legjobban.

Akár zöldborsó is mehet bele.
Akár zöldborsó is mehet bele.lleerogers

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 darab tojás a kenéshez
  • 1 ek. szezámmag a tetejére
  • 1 csomag leveles tészta csíkokra vágva
  • 50 deka csirkemáj
  • 1 nagyobb szál fehérrépa
  • 1 kisebb darab vöröshagyma apróra vágva
  • 1 ek. vaj
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • ízlés szerint só, bors, petrezselyem
  • 2 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén süsd meg kissé a hagymát, majd add hozzá a májat és fűszerezd. Párold meg a fehérrépát és törd össze egy aprítógépben a májjal és a mascarponéval együtt. Ha ezzel megvagy, töltsd meg a hideg tésztacsíkokat, hajtsd rá a tetejét, kend meg tojással és szórd meg szezámmaggal. Ezek után süsd készre mérettől függően legalább 20 perc alatt. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek