Kevert süti lime-mal és fekete ribizlivel – máklikőrrel elkevert erdeigyümölcs-lekvárral még izgalmasabb

Nem kellenek különleges technikák és eszközök ahhoz, hogy különleges édességeket készíts. Egy-egy rusztikus fogás egy jól eltalált ízkombinációban pont elég a sikerhez.

A sütési idő a vastagságától függ, ha magasabb, egy kicsit tovább hagyd a sütőben.
A sütési idő a vastagságától függ, ha magasabb, egy kicsit tovább hagyd a sütőben.Bebe Istrate / 500px

Hozzávalók

  • 20 deka vaj felolvasztva
  • 20 deka cukor
  • 1 mk.
  • 40 deka liszt
  • 2 darab biolime leve és héja
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 pohár tejföl
  • 15 deka fekete ribizli egy kevés lisztbe forgatva
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Ezzel a kevert sütivel sem lesz nehezebb dolgod, mint a többivel: dolgozd össze a száraz és folyékony hozzávalókat 2 különálló tálban, majd alaposan forgasd össze a két keveréket. A gyümölcsöket csak ezek után frogasd a keverékbe, majd közepesen forró sütőben süsd tűpróbáig. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek