Lazac vörös pestóval – ennél nem kell gyorsabb és elegánsabb fogás

A jó minőségű húsok ízét nem érdemes erős aromákkal elnyomni, néhány kivétel mégis akad: a pesto, a szarvasgomba és a parmezán azért elfér bármelyik mellett. Ha citromosan, fokhagymásan már ettél belőle eleget, próbáld ki ezt a paradicsomos változatot is.

Vörös pestóval remek a lazac.
Vörös pestóval remek a lazac.LarisaBlinova

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb szelet lazac
  • 2 ek. fokhagymás olaj
  • 1 tk. vaj
  • 2 nagy ek. vörös pesto
  • ízlés szerint kapribogyó és pecorino sajt a tetejére
  • ízlés szerint só, citromlé és frissen tört rózsabors
Recept idők

Elkészítés:

Egy kis citrommal locsold meg a befűszerezett halszeleteket, majd hagyd szobahőmérsékleten pihenni negyedórát. Ezek után a forró olajban süsd készre 5-8 perc alatt oldalanként, majd még melegen kalazd rá a pestót. Arra mehet egy kevés kapribogyó, pecorino sajt és még egy kis rózsabors. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek