Hozzávalók 2 személyre
A burgerhez
- 2 szelet lazac kissé besózva és citromozva
- 2 darab hamburgerzsömle
- 4 nagyobb szelet paradicsom
- 6 szelet kígyóuborka
- 2 kis marék salátakeverék
- 2 tk. puha vaj
A szószhoz
- 5 ek. majonéz
- 0.5 darab lime héja és néhány csepp leve
- 1 mk. barna cukor
- ízlés szerint só és frissen tört bors
- 3 kisebb darab csemegeuborka aprítógépben összetörve
Elkészítés:
Kissé vajazd meg a félbevágott hamburgezsömléket, majd pirítsd meg a belső oldalaikat. A szósz hozzávalóit keverd el, és egy kis olajon süsd meg a halat 7-9 perc alatt. Ha ezzel megvagy, állítsd össze a hamburgereket, és még melegen tálald. Ha sajtot is tennél bele, válaszd a kevésbé aromás mozzarellát.