Lasagne csalánnal? Mutatjuk, hogyan lesz isteni kedvencünk sokkal egészségesebb!

Ez a gyors, rakott tészta nagyon egyszerűen összedobható, a legtöbb munkát a sütő végzi majd el vele. Ricottával, pestóval és rengeteg olvadt sajttal lesz a legtökéletesebb.

Csalánnal és pestóval is finom.
Csalánnal és pestóval is finom.Johner Images

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 kis pohár tejföl
  • 15 deka tetszőleges reszelt sajt
  • 6 deka reszelt parmezán a tetejére
  • 40 deka lasagne-lap kissé előfőzve
  • 1 kis üveg pesto
  • 1 csokor csalán nagyon apróra vágva
  • 40 deka ricotta
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel csak annyi dolgod lesz, hogy egy kisebb kivajazott jénaiban rétegezni kezded a csalánnal elkevert pestót, a tésztát és a befűszerezett, fokhagymás ricottát. Nagyjából 30 perc alatt süsd készre, az utolsó 10 percben tedd rá a tejfölt és a reszelt sajtot is. Parmezánnal a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek