A nap híre, hogy ilyen egyszerűen is összeállítható egy majdnem-lasagne.4kodiak
Hozzávalók 2 személyre
- 20 dkg fodros kocka- vagy lasagnelapok összetörve
- 30 dkg darált hús
- 3 nagy ek. sűrű paradicsompüré
- 1 tk. barna cukor
- ízlés szerint só, bors, olasz fűszerkeverék
- ízlés szerint parmezán és friss bazsalikom a tetejére
- 3 ek. olaj
- 1 kisebb fej. vöröshagyma apróra vágva
- 1 ek. vaj
- 4 ek. zúzott fokhagyma
Elkészítés:
1. A forró zsiradékok keverékére dobd a vöröshagymát, és süsd 5 percig.
2. A tésztát főzd meg lobogó, sós vízben 8 perc alatt.
3. A hagymára dobd a húst és az összes kimaradt alapanyagot, süsd 5 percen át, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi.
4. Keverd hozzá a kész tésztát, így elkészül a sűrű egytál.
TIPP: Friss bazsalikommal és parmezánnal a tetején tálald.