Gyors lasagneegytál: a kedvenc ízeid sütés nélkül

Ha te is imádod a lasagnét, de nem a kedvenced a pepecselés, készítsd el ezt a remek levest/egytálat, ami reszelt parmezánnal és friss bazsalikommal a tetején a legfinomabb.

A nap híre, hogy ilyen egyszerűen is összeállítható egy majdnem-lasagne.
A nap híre, hogy ilyen egyszerűen is összeállítható egy majdnem-lasagne.4kodiak

Hozzávalók 2 személyre

  • 20 dkg fodros kocka- vagy lasagnelapok összetörve
  • 30 dkg darált hús
  • 3 nagy ek. sűrű paradicsompüré
  • 1 tk. barna cukor
  • ízlés szerint só, bors, olasz fűszerkeverék
  • ízlés szerint parmezán és friss bazsalikom a tetejére
  • 3 ek. olaj
  • 1 kisebb fej. vöröshagyma apróra vágva
  • 1 ek. vaj
  • 4 ek. zúzott fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

1. A forró zsiradékok keverékére dobd a vöröshagymát, és süsd 5 percig. 

2. A tésztát főzd meg lobogó, sós vízben 8 perc alatt. 

3. A hagymára dobd a húst és az összes kimaradt alapanyagot, süsd 5 percen át, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi.

4. Keverd hozzá a kész tésztát, így elkészül a sűrű egytál.

TIPP: Friss bazsalikommal és parmezánnal a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek