Te is szereted a leveseket? Ezt a kukoricás változatot egy adag baconnel és csilivel érdemes tálalnod

Sokszor a legegyszerűbb fogások tudnak a legfinomabbak lenni. Ez a kukoricaleves éppen erre jó példa, nem is kell mellé más, csak egy adag vajas vagy lilahagyma-lekvárral tálalt pirítós.

Baconnel a legfinomabb.
Baconnel a legfinomabb.fstop123

Hozzávalók 2 személyre

  • 10 deka bacon felkockázva
  • 25 deka csemegekukorica-konzerv
  • 7 deci alaplé
  • 1 deci tejszín
  • ízlés szerint só, csili és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a szalonnát néhány perc alatt, és adj hozzá 2-3 evőkanállal a kukoricából. Kanalazd ki a keveréket a serpenyőből, majd a maradék zsiradékon futtasd meg a kukorica másik felét. Ha ezzel megvagy, öntsd fel az alaplével és főzd 10 percen át. Ha ezzel megvagy, fűszerezd, add hozzá a tejszínt, majd pürésítsd és szűrd le a keveréket. Ezeket után kanalazd bele a kukorica-bacon keveréket, és tálald pirítósra olvasztott sajtszeletekkel. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek