Ebbe a baconnel készült, kukoricás leves tetején tökéletes az újhagyma zöldje

Ki ne dobd az újhagyma értékes zöldjét! Bár kevésbé aromás, remekül felhasználható salátákba, levesbetétként, de akár főzelékek tetején is.

Egy kis cheddar is mehet a tetejére.
Egy kis cheddar is mehet a tetejére.rudisill

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 deka csemegekukorica (konzerv is lehet)
  • 5 deci alaplé
  • 8 deka bacon felkockázva
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 ek. mascarpone
  • 3 szál újhagyma zöldje apróra vágva (a tetejére)
  • ízlés szerint só, bors, csili
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg kissé a baconkockákat, majd add hozzá a kukoricát, és annak is adj 2-3 percet. Öntsd fel az alaplével, és ha felforrósodott, keverd hozzá a tejszínt, mascarponét, fűszerezd, és a hagymával a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek