Olajban sütve, rakott krumpliként is szeretjük, és persze hogy a krumplipüré bármelyik változata is jöhet. Ám néha már unalmasak a jól megszokott receptek, olyankor vesszük elő titkos nagyágyúinkat, amiket nem mulasztunk el megmutatni nektek. Íme e heti burgonyás kedvenceink!
Ha már unod a krumplit olajban sütve, van egy remek tippünk. A burgonyagratin, avagy a Gratin Dauphinoise elegáns francia köret, aminek mára ezer változata született. Ezek közül az egyik legfinomabb ez a baconös-sajtos változat.

A burgonyagratin, avagy a Gratin Dauphinoise egy remek, elegáns francia köret. Állítólag XI. Lajos tette népszerűvé a pofonegyszerű finomságot, amit valahol Lyon környékén, egy fogadóban sütöttek meg neki, akkor még zellerből. Akárhogy is volt, mára ezer változata született, amik közül az egyik legfinomabb ez a baconös-sajtos változat.
Tovább olvasomA töltött krumpli kiadós és költséghatékony vacsora lehet minimális energiabefektetéssel. Csak dobd be a krumplikat a sütőbe, keverd jól össze a tölteléket, és kész.

A töltött burgonyákkal általában nincs túl sok munka, ez a verzió sem olyan, ami mellett egész nap a konyhában kell állnod. Csak dobd be a krumplikat a sütőbe, keverd jól össze a tölteléket, és már el is készült ez a finomság.
Tovább olvasomKrumplipüré füstölt sóval? Csak egy kis változás, mégis hatalmas lesz a különbség. Ne hagyd ki azért a jó minőségű vajat és a zsíros tejet vagy tejszínt.
A krokettnek sem muszáj unalmasnak lennie, az új hozzávalókkal, brokkolival és fokhagymával ráadásul egészségesebb is lesz.
A lapcsánka vagy röszti nem épp a legdiétásabb fogás, de egy-két darab reggelire éppen elég is belőle. Gyorsan elkészül, és bármelyik napszakban bevetheted laktató fogásként.

Megjelent az új Dívány-könyv!
Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés