Egyszerű és elegáns fogás: szarvasgombás burgonyakrémleves

A krumplileves egészen addig egy remek menzás és hó végi recept, amíg nem kerül bele egy kevés szarvasgombaolaj és tejszín. Utána már az ünnepi asztalon is gond nélkül megállja a helyét.

Cipóban még menőbb, hát még lilaburgonyából!
Cipóban még menőbb, hát még lilaburgonyából!sbossert

Hozzávalók 2 személyre

  • 3 nagyobb darab burgonya felkockázva
  • 5 dl alaplé
  • 2 dl tejszín
  • ízlés szerint só,bors, szerecsendió
  • 1 mk. barna cukor
  • 2 ek. szarvasgombaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd puhára a burgonyát 20 perc alatt az alaplében, közben ízesítsd a fűszerekkel. Keverd egy mixerben krémesre, majd add hozzá a tejszínt, és azzal is melegítsd össze. A szarvasgombaolajat elég a legvégén rálöttyintened. Isteni és különleges lesz a végeredmény.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek