Egy kis brokkoli is mehet bele, ha épp van otthon.Teleginatania
Hozzávalók 2 személyre
- 15 deka fagyasztott spenót
- 3 nagyobb darab főtt burgonya
- 1 hagyományos pohár tejföl
- ízlés szerint só, bors, fokhagymapor
- 1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve
- 20 deka reszelt cheddar, vagy emmentáli sajt
- 2 ek. puha vaj
Elkészítés:
A burgonyát karikázd fel, a karfiolt párold meg egy párolóban, vagy főzd 10 percen át sós vízben.
Ha ezzel megvagy, utóbbit pirítsd őssze a vajban a spenóttal és alaposan fűszerezd. Egy kivajazott jénai aljára tedd a burgonyaszeleteket, arra a karfiol-spenót keveréket, majd arra mehet a tejföl és végül a sajt. Forró sütőben 10 perc alatt pirítsd rá a sajtot és már el is készültél.