Heti sajtos-tejfölös: spenótos karfiol burgonyával

Nálunk valahogy mindig marad néhány nagyobb főtt burgonya a saláta készítése után. Ha te is túlgondolod a burgonyamennyiséget néha, a felkarikázott darabokat remekül felhasználhatod egy csípős lecsóban, vagy akár egy-egy olyan remek fogásban is, mint a mai. Könnyű vacsoraként és köretként is tökéletes.

Egy kis brokkoli is mehet bele, ha épp van otthon.
Egy kis brokkoli is mehet bele, ha épp van otthon.Teleginatania

Hozzávalók 2 személyre

  • 15 deka fagyasztott spenót
  • 3 nagyobb darab főtt burgonya
  • 1 hagyományos pohár tejföl
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor
  • 1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve
  • 20 deka reszelt cheddar, vagy emmentáli sajt
  • 2 ek. puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát karikázd fel, a karfiolt párold meg egy párolóban, vagy főzd 10 percen át sós vízben. 

Ha ezzel megvagy, utóbbit pirítsd őssze a vajban a spenóttal és alaposan fűszerezd. Egy kivajazott jénai aljára tedd a burgonyaszeleteket, arra a karfiol-spenót keveréket, majd arra mehet a tejföl és végül a sajt. Forró sütőben 10 perc alatt pirítsd rá a sajtot és már el is készültél. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek