Ha csak egy kevés kolbász van otthon, ebbe a pogácsába érdemes felhasználnod

A maradék kolbászcsücsök remek egy rántottában, akár egy magyaros tésztaétel egyik alapanyagaként, de érdemes a pogácsákban is esélyt adnod neki, mert klassz, magyaros vendégvárót állíthatsz össze a segítségével.

Egy kevés kömény is mehet bele.
Egy kevés kömény is mehet bele.buddyb76

Hozzávalók

  • 500 g liszt
  • 300 g puha vaj
  • 7 g instant élesztő
  • 10 deka kolbász felkockázva
  • 20 deka tejföl
  • 1 kk. mustár
  • 2 nagyobb tk.
  • 2 db tojás
  • (elhagyható) sajt a tetejére
  • 1 ek. cukor
Recept idők

Elkészítés:

A liszttel keverd el a sót, az élesztőt és a cukrot, a kolbászt egy aprítógépben törd össze a mustárral. Végül az összes alapanyagból gyúrj sűrű, rugalmas tésztát, majd keleszd 5 percen át meleg helyen. Szaggasd ki, pihentesd még legalább negyedórán át, majd süsd mérettől függően legalább 15 percig a pogácsákat. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek