Kolbászos-paprikás frittata – tökéletes hétvégi reggeli

Persze hogy magyaros hangulatban a legjobb a frittata, amihez nálunk őrölt kömény, egy kevés fokhagyma és aprított, kovásszal készült kenyér is kötelező. Medvehagymaszezonban azt sem érdemes kihagynod belőle.

Eredetileg sütőben, vaslábosban készül.
Eredetileg sütőben, vaslábosban készül.DronG

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 darab tojás enyhén felverve
  • 1 ek. olaj
  • 1 tk. vaj
  • 15 deka kolbász felkockázva
  • só, bors, őrölt kömény, fokhagymapor
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • 2 szál újhagyma felkarikázva
Recept idők

Elkészítés:

A zsiradékokat melegítsd össze és add hozzá a hagymát és a kolbászt. Néhány perc után mehet hozzá a többi alapanyag, persze csak ha előtte alaposan eldolgoztad egymással mindegyiket. Fedő alatt, kis lángon néhány perc alatt elkészül. Ha van otthon parmezán és egy kevés füstölt paprika, azt se hagyd ki a tetejéről. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek