Tejszínnel, sajtkrémmel és tojásfehérjével is remek.Mireia Berenguer Amat
Hozzávalók
Az öntethez
- 1 nagy tábla fehér csoki
- 0.5 deci tejszín
- 0.5 darab lime héja és leve
- 0.3 cl kókuszlikőr
- 1 csipet só
A tésztához
- 2 ek. kókuszreszelék
- 2 ek. puha vaj
- 6 darab tojás ( a fehérje )
- 0.5 darab lime leve és héja
- 6 ek. liszt
- 6 ek. cukor
- 1 mk. só
- 1 mk. sütőpor
Elkészítés:
Keverd el a sárgáját a cukorral, vajjal (és esetleg egy kis adag sütőporral), majd lassan add hozzá a lisztet, sót, kókuszt, lime-ot, és végül a fehérjével is forgasd össze. Kisebb szilikon tortaformában süsd készre úgy 15 perc alatt, majd hagyd a sütőben még 5-10 percen át a piskótát. Amíg sül, egyszerűen olvaszd össze az öntet hozzávalóit, és azzal meglocsolva, hidegen tálald a süteményt.