Kókuszos-lime-os vajas piskóta – remek, izgalmas nyári desszert

A fő ízesítőkkel felpimpelt sajtkrémmel a tetején még finomabb ez a remek desszert. A tetejére szórj porcukrot, reszelj rá egy kevés lime-héjat és már tálalhatod is.

Tejszínnel, sajtkrémmel és tojásfehérjével is remek.
Tejszínnel, sajtkrémmel és tojásfehérjével is remek.Mireia Berenguer Amat

Hozzávalók

Az öntethez

  • 1 nagy tábla fehér csoki
  • 0.5 deci tejszín
  • 0.5 darab lime héja és leve
  • 0.3 cl kókuszlikőr
  • 1 csipet

A tésztához

  • 2 ek. kókuszreszelék
  • 2 ek. puha vaj
  • 6 darab tojás ( a fehérje )
  • 0.5 darab lime leve és héja
  • 6 ek. liszt
  • 6 ek. cukor
  • 1 mk.
  • 1 mk. sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a sárgáját a cukorral, vajjal (és esetleg egy kis adag sütőporral), majd lassan add hozzá a lisztet, sót, kókuszt, lime-ot, és végül a fehérjével is forgasd össze. Kisebb szilikon tortaformában süsd készre úgy 15 perc alatt, majd hagyd a sütőben még 5-10 percen át a piskótát. Amíg sül, egyszerűen olvaszd össze az öntet hozzávalóit, és azzal meglocsolva, hidegen tálald a süteményt. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek