Kéksajtos tészta dióval és csirkével – friss zöldalma-kockákkal a tetején a legfinomabb

Alig fél óra alatt elkészül ez a remek, különleges fogás, amiből nálunk az almakockák sem maradnak ki. Ha te kevésbé izgalmasabb változatban szeretnéd, a diós-csirkés-sajtos változatot dobd össze!

Fenyőmaggal a tetején a legfinomabb.
Fenyőmaggal a tetején a legfinomabb.Victority

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag (házi) tagliatelle
  • 5 deka kéksajt
  • 1 darab zöld alma apró kockákra vágva
  • 2 marék pirított dió kissé összetörve
  • 3 ek. mascarpone
  • 2 darab vöröshagyma felkarikázva
  • 1 tk. barna cukor
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
  • 2 ek. olaj
  • 2 szelet csirkemell
  • 1 marék fenyőmag a tetejére
  • 2 marék bébispenót
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben. Az olajon karamellizáld a hagymát, majd sózd, borsozd és a barna cukrot is add hozzá. Ha elkészült, keverd bele a spenótot. Grillezd meg a befűszerezett csirkét, majd csíkozd fel. Ha ezzel is megvagy, egyszerűen keverd össze egy tálban az összes szükséges alapanyagot, majd ízlés szerint szórd meg sóval és frissen tört borssal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek