Gnocchi kéksajttal és gombával – vega különlegesség, amit friss zellerrel dobtunk fel

Ha te magad készítesz hozzá sütőtökös vagy édesburgonyás gnocchit, akkor lesz a legfrissebb és legfinomabb. Ha most nincs ennyi időd az ebédre, vásárolj előre elkészített változatot – a kéksajt remekül feldobja majd.

Édeskés, sütőtökös gnocchival a legfinomabb.
Édeskés, sütőtökös gnocchival a legfinomabb.alvarez

Hozzávalók 2 személyre

  • 5 deka kéksajt
  • 3 nagy ek. mascarpone
  • 2 adag gnocchi
  • 2 ek. olaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 0.5 darab vöröshagyma apóra vágva
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
  • 1 tk. puha vaj
  • 20 deka vegyes gombakeverék összevágva
  • 10 deka trappista sajt lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró zsiradékok keverékére a hagymákat és a gombát, majd ha a gomba elkészült, ízesítsd és add hozzá a sajtokat és a mascarponét. Főzd meg a gnocchit, majd add hozzá a szószt, végül friss petrezselyemmel vagy snidlinggel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek