Reggeli pirítós fancy edition: kecskesajttal, rukkolával és fügével tedd izgalmassá

Csak néhány perccel több idő elkészíteni, mint egy vajas pirítóst, és semmivel sem több, mint a kedvenc zabpelyhedet, mégis olyan hangulata van, mintha egy elegáns étterem délelőtti bunchán választottad volna a svédasztalról.

Egy kis balzsamecettel még finomabb.
Egy kis balzsamecettel még finomabb.ClarkandCompany

Hozzávalók 1 személyre

  • 6 deka kecskesajt összemorzsolva
  • 1 marék rukkola
  • 3 darab füge felszeletelve
  • 2 ek. (levendulás) méz
  • 2 nagyobb szelet barna kenyér
  • 2 nagy ek. natúr sajtkrém
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
  • 1 marék pisztácia összetörve
  • 1 tk. balzsamecet
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a kenyereket, majd kend meg a sajtkrém és kecskesajt ízesített keverékével. Arra mehet a rukkola, majd a füge, végül egy kevés mézzel és balzsamecettel locsold meg. Egy kis pisztáciával a tetején még finomabb. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek