Reggeli pirítós fancy edition: kecskesajttal, rukkolával és fügével tedd izgalmassá

Csak néhány perccel több idő elkészíteni, mint egy vajas pirítóst, és semmivel sem több, mint a kedvenc zabpelyhedet, mégis olyan hangulata van, mintha egy elegáns étterem délelőtti bunchán választottad volna a svédasztalról.

Egy kis balzsamecettel még finomabb.
Egy kis balzsamecettel még finomabb.ClarkandCompany

Hozzávalók 1 személyre:

  • 6 deka kecskesajt összemorzsolva
  • 1 marék rukkola
  • 3 darab füge felszeletelve
  • 2 ek. (levendulás) méz
  • 2 nagyobb szelet barna kenyér
  • 2 nagy ek. natúr sajtkrém
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
  • 1 marék pisztácia összetörve
  • 1 tk. balzsamecet
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a kenyereket, majd kend meg a sajtkrém és kecskesajt ízesített keverékével. Arra mehet a rukkola, majd a füge, végül egy kevés mézzel és balzsamecettel locsold meg. Egy kis pisztáciával a tetején még finomabb. 

kapcsolódó Gombóc Artúr like a pro: 5 tipp, hogy úgy edd a csokit, ahogy a profik
Gombóc Artúr like a pro: 5 tipp, hogy úgy edd a csokit, ahogy a profik

Nem mintha ne lehetne nekiesni a csokinak, de még annál is jobb képben lenni azzal, mit érdemes figyelni kóstolása közben.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Kecskesajtos kekszek áfonyalekvárral

Reggelire, vendégvárónak és bármilyen alkalomra, amikor jól jön egy különleges snack – ez a fogás egyszerűen tökéletes.

július9., 12:52

Ezzel az őszi pumpkin spice gofrival várd haza a gyerekedet!

Ha pedig azon gondolkodnál, mi kerüljön a tetejére, keverj össze egy doboz natúr sajtkrémet egy kevés narancsszörppel, narancshéjjal és szerecsendióval. Isteni, krémes és fűszeres fogás lesz a végeredmény.

október12., 09:20

Muffin őszi hangulatban fügével, ricottával és mandulával

Ha te is szívesen készíted az egyik legegyszerűbb desszertet, a hideg hónapokban a legjobb, ha őszi hangulatban dobod össze. A tetejére a céklalével színezett, fahéjjal és porcukorral kikevert vajkrém lesz a legfinomabb, így akár szép cupcake-ek is készülhetnek belőle.

október18., 12:52

Ez a szilvás-forralt boros desszert garantáltan feldobja az őszi napokat

Tudtad, hogy a forralt bor aromái akár szószokban és süteményekben is nagyon finomak tudnak lenni? Ha nem tudtad, fogadj el tőlünk egy tippet egy gyors sütire, amibe akár a házibuliból maradt forralt bor maradékát is felhasználhatod.

október20., 15:52

Tökéletes reggeli: kétperces mogyoróvajas avokádópuding

Ha valami nagyon tartalmas, mégis egészséges reggelit keresel, készítsd el ezt a klasszikust egy nagy kanál mézzel. Ha még tovább fokoznád, friss eperszeletekkel a tetején tálald.

március30., 12:52

Gyors vacsoratipp: spenótos-füstölt sajtos melegszendvics baconkockákkal

A sajtos, baconös alap remek minden zöldség mellett, így bátran pakold meg a szendvics tetejét, uborkával, csírákkal, zellerrel, vagy bármelyik más kedvenceddel. Egyedül arra kell figyelned, hogy a zöldségekkel már ne melegítsd, épp az olvadt sajt, forró bacon és a ropogós, hideg falatok kontrasztja a legfinomabb benne.

október21., 09:24

Mustra