Karfiolrizs pestóval és grillezett paradicsomokkal – egy nagy adag sajtot olvasztottunk a tetejére

Ha te is spórolnál a kalóriákkal, mégsem mondanál le a finom falatokról, ez a remek zöldséges fogás biztosan tetszeni fog. Ha éppen nem zavarnak a zsírosabb hozzávalók, egy nagy kanál tejfölt és egy adag reszelt sajtot is olvassz a tetejére.

Húsevőknek grillezett csirkefalatokkal tálald.
Húsevőknek grillezett csirkefalatokkal tálald.lvinst

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 közepes fej karfiol
  • 1 kisebb üveg pesto
  • 6 darab paradicsom meghámozva, elfelezve
  • 2 ek. balzsamecet
  • ízlés szerint só, bors, oregánó
  • 15 deka reszelt pecorino sajt
  • 1 adag zacskós rizs
  • 2 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A rizst főzd meg, a karfiolt reszeld le, vagy törd össze aprítógépben, és kis lángon, egy kevés olajon, fedő alatt puhítsd meg. Ha elkészültek, keverd össze a rizst a karfiollal, add hozzá a pestót, fűszerezd. A paradicsomokat grillezd meg kissé, majd fűszerezés után egy kevés balzsamecetet is locsolj a tetejére. Egy kisebb jénaiba kanalazd a karfiolos keveréket, a paradicsomot, majd olvaszd rá a sajtot a forró sütőben 10 perc alatt. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek