Húsevőknek grillezett csirkefalatokkal tálald.lvinst
Hozzávalók 2 személyre
- 1 közepes fej karfiol
- 1 kisebb üveg pesto
- 6 darab paradicsom meghámozva, elfelezve
- 2 ek. balzsamecet
- ízlés szerint só, bors, oregánó
- 15 deka reszelt pecorino sajt
- 1 adag zacskós rizs
- 2 ek. olaj
Elkészítés:
A rizst főzd meg, a karfiolt reszeld le, vagy törd össze aprítógépben, és kis lángon, egy kevés olajon, fedő alatt puhítsd meg. Ha elkészültek, keverd össze a rizst a karfiollal, add hozzá a pestót, fűszerezd. A paradicsomokat grillezd meg kissé, majd fűszerezés után egy kevés balzsamecetet is locsolj a tetejére. Egy kisebb jénaiba kanalazd a karfiolos keveréket, a paradicsomot, majd olvaszd rá a sajtot a forró sütőben 10 perc alatt.