Meleg, karfiolos csicseriborsó-saláta – nálunk füstölt paprikával, csilivel és köménnyel készült

Egy gyors, meleg saláta, ami füstölt paprikával lesz igazán finom. Ha épp van otthon zellerszár, abból is kockázz bele egy keveset!

A cukkini maradjon ress.
A cukkini maradjon ress.Daisy-Daisy

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 kisebb fej karfiol megpárolva
  • 25 deka csicseriborsó megfőzve
  • ízlés szerint só, bors, füstölt paprika, csili, kömény
  • 3 ek. tejföl
  • 3 ek. majonéz
  • 1 nagy csokor friss petrezselyem és snidling apróra vágva
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 mk. mustár
  • 1 ek. vaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 15 deka cukkini felkokázva
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd meg a karfiolt, cukkinit és a csicseriborsót a forró, fokhagymás vajban. A többi hozzávalót dolgozd össze alaposan, majd add a keverékhez. Tálald a salátát a friss zöldfűszerekkel a tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek