A karalábé sokkal egészségesebb, mint ahányszor szó esik róla. Pedig a brokkolihoz, édesburgonyához hasonlóan ezt a zöldséget is sztárolhatnánk: bőven tartalmaz kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat, C-, K- és B-vitaminokat, amik segítenek a daganatos betegségek elleni küzdelemben, ráadásul az emésztésedre is remek hatással lesz fogyasztása.
Lássuk, mit készítettünk belőle ezen a héten!
Egy klassz fogás a gyors levesek kedvelőinek: savanykás, de a tárkonnyal és a puha karalábéval édeskés ízvilágú lesz.

Ez a gyors leves a citromtól savanykás, a tárkonnyal és a puha karalábéval édeskés ízvilágú lesz, ami tökéletesen illik a fokhagymás csirkefalatokhoz.
Tovább olvasomHa kevesebb húst és tejterméket ennél, van egy tippünk egy jó főzelékre, ami falafelgolyók mellett a legfinomabb.

A tavasz egyik legfontosabb kísérője nálunk az édeskés, nagyon petrezselymes karalábéfőzelék, amit vegán változatban is kipróbáltunk, és kiderült: a hús- és tejtermékmentes verziója is egészen remek tud lenni, ha a semleges ízű rizstejszínnel sűrítjük be. Ha lehet egy kicsit még egészségesebb, akkor miért ne legyen alapon nálunk így is maradt meg a házi recepttárban.
Tovább olvasomEddig sertéshússal készítetted? A töltött karalábé az a fogás, ami akkor is remekül sikerül, ha egy kicsit egészségesebb változatát dobjuk össze.
Ha szereted az olasz konyhát, akkor sem muszáj mindig pizzát készítened. Bazsalikommal, oregánóval és olvadt mozzerellagolyókkal a legegészségesebb fogásnak is adhatsz egy kis olaszos hangulatot.
Egy zöldségfasírt, ami a karalábétól lett édeskés és igazán finom. Burgonyapüré mellett, de pita közepében, zöldségekkel és joghurttal is remek.

Megjelent az új Dívány-könyv!
Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés