A karalábé sokkal egészségesebb, mint ahányszor szó esik róla. Pedig a brokkolihoz, édesburgonyához hasonlóan ezt a zöldséget is sztárolhatnánk: bőven tartalmaz kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat, C-, K- és B-vitaminokat, amik segítenek a daganatos betegségek elleni küzdelemben, ráadásul az emésztésedre is remek hatással lesz fogyasztása.
Lássuk, mit készítettünk belőle ezen a héten!
Egy klassz fogás a gyors levesek kedvelőinek: savanykás, de a tárkonnyal és a puha karalábéval édeskés ízvilágú lesz.
Ha kevesebb húst és tejterméket ennél, van egy tippünk egy jó főzelékre, ami falafelgolyók mellett a legfinomabb.
Eddig sertéshússal készítetted? A töltött karalábé az a fogás, ami akkor is remekül sikerül, ha egy kicsit egészségesebb változatát dobjuk össze.
Ha szereted az olasz konyhát, akkor sem muszáj mindig pizzát készítened. Bazsalikommal, oregánóval és olvadt mozzerellagolyókkal a legegészségesebb fogásnak is adhatsz egy kis olaszos hangulatot.
Egy zöldségfasírt, ami a karalábétól lett édeskés és igazán finom. Burgonyapüré mellett, de pita közepében, zöldségekkel és joghurttal is remek.
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés