Medvehagymás karalábéleves – könnyű, diétás tavaszi fogás, amit gyorsan összedobsz

Ha te is szereted a könnyű, tavaszi leveseket, ezt az édeskés-fokhagymás medvehagymásat mindenképpen kóstold meg. Egy nagy adag csipetkével önálló fogásként is megállja a helyét.

Egy kevés burgonya is mehet bele.
Egy kevés burgonya is mehet bele.HeikeRau

Hozzávalók 2 személyre

  • 7 deci alaplé
  • 1 deci tejszín
  • 1 nagyobb fej karalábé
  • 1 nagyobb darab burgonya
  • 2 levél medvehagyma apróra vágva
  • ízlés szerint só, és frissen tört zöld bors
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • 1 tk. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

A forró alaplében főzd puhára az összevágott zöldségeket, majd keverd hozzá a tejszínt, mascarponét, ízesítőket és a medvehagymaleveleket. Ha önálló fogásként tálalnád, csipetkét szaggass bele, vagy kenyérszeletekre olvasztott, zöld borssal ízesített, vajas mozzarellaszeletekkel tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek