Zsebkendőt elő: befutottak a brit karácsonyi reklámok!

GettyImages-1280410257

A britek a karácsonyi reklám műfaját egészen más szinten űzik, mint a legtöbb ország, közte hazánk: ezek a kisfilmek nem csak az eladásról szólnak.

A britek és a tévézés viszonya karácsonykor igazán különleges: tradícióvá vált az ünnepekre időzített műsorokat nézni az országban, és hasonlóképp lett tradíció abból is, hogy a legnagyobb brit cégek – illetve a szigetországban jelen levő egyéb vállalatok – fontmilliókból forgatnak különleges kisfilmeket. Ezeket ma már nemcsak az ottaniak várják tűkön ülve, hanem a karácsony rajongói világszerte. Ezek a reklámok jelentik az idei kínálatot: nézd meg mindet!

A tökéletes karácsonyi reklám receptje

A hatalmas büdzsé persze önmagában még nem lenne elegendő, ehhez ugyanakkor hol hatalmas sztárokat – akár Elton Johnt! –, hol az érzelmeket, hol pedig a reklámban meglepő látványt hívják segítségül a karácsonyi reklámokat forgató cégek. Az utóbbi időben a John Lewis reklámjai keltik évről évre a legnagyobb a hatást, de minden cég minden egyes évben igyekszik felnőni ehhez: lássuk, idén kinek hogyan sikerült!

Ezek a karácsonyi reklámok teli vannak érzelmekkel
Ezek a karácsonyi reklámok teli vannak érzelmekkelCentralITAlliance / Getty Images Hungary

Sainsbury’s

Ha még nem hallottad a Wheatus Teenage Dirtbagjének karácsonyi hangulatú feldolgozását, mindenképp nézd meg ezt a reklámot: közben az is kiderült, hogyan lehet egy unalmas karácsonyi pudingból kihozni a maximumot!

Asda

Will Ferrel 2003-as filmje, a Mi a manó? kel új életre ebben a reklámban, ahol bár a filmből vett jeleneteket manipuláltak, mégis olyan, mintha a színész húsz évet utazott volna vissza a múltba, hogy leforgassa a reklámot!

 Aldi

Az áthallásokkal teli reklámban

Kevin, a répa igyekszik családjával Párizsba utazni az ünnepek előtt,

de attól fél, egy focitorna megakadályozza ebben. Elvis Little Less Conversationjének dallamára aztán megérkeznek a focisták is – vagyis valakik, akik nagyon hasonlítanak rájuk. Na jó, annyira nem, de inkább nézd meg te is!

Tesco

Még egy örökzöld, a Final Countdown a Europe-tól festi alá a Tesco reklámját, amely a gazdasági helyzetre reflektálva az olcsó megoldásokat emeli ki.

 Lidl

Egy összement pulóver, egy plüssmackó, és megvan a Lidl új reklámarca… de mi történik vele? Nézd meg te magad!

Marks & Spencer

Az áruházlánc a jótékonyságot helyezi a középpontba: az ünnepi reklámmal is azt tudatják, nagy összegben jótékonykodnak a karácsonyi időszakban.

John Lewis

A kezdő címre hallgató reklámban az All The Small Things smooth jazzfeldolgozására mosolyoghatjuk meg a gördeszkával bénázó középkorú férfi főszereplőt – de zsepit azért készíts be a reklámhoz…

Neked melyik reklám tetszett a leginkább?

Talán téged is kicsit felvidítottak – vagy legalább a karácsonyi hangulathoz valamivel közelebb vittek – ezek a reklámok. Melyik tetszett a legjobban?

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra