Sós crumble kelkáposztával – egy kevés füstölt sonkával lesz igazán finom

Ez a gyors morzsasüti most sósan készült, és remekül illik bele a maradék sonkából egy adag, ahogy a jó sok borssal és majoránnával fűszerezett kelkáposzta is.

Sósan is finom a morzsasüti.
Sósan is finom a morzsasüti.SGAFotoStudio

Hozzávalók 2 személyre

A raguhoz

  • 1 kisebb fej kelkáposzta összevágva
  • 25 deka erdeigomba-keverék
  • 2 ek. olaj
  • 1 nagy ek. vaj
  • 1 szál póréhagyma apróra vágva
  • 30 deka főtt, füstölt sonka felkockázva
  • só, bors, majoránna

A tetejére

  • 10 deka vaj felkockázva
  • 20 deka liszt
  • 1 csapott tk.
  • 1 csapott ek. cukor
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd össze a tésztát (esetleg egy kanál vizet is adj hozzá), majd tedd lefóliázva a hűtőbe. 

Közben a zsiradékok keverékén puhítsd össze a hozzávalókat és fűszerezd. Ha a ragu kész, kanalazd egy jénaiba, majd reszeld rá a tésztát. 20 perc alatt süsd készre a forró sütőben. Ha krémesebbre szeretnéd a ragut, egy kis mustárral és liszttel elkevert tejföllel sűrítsd be sütés előtt. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek