Csonthéjasokkal a tetején is finom.bhofack2
Hozzávalók 2 személyre
- 5 nagyobb szelet kalács felkockázva
- 6 ek. narancslekvár
- 2 ek. narancsszörp
- 0.3 dl whisky
- 3 db tojás
- 4 dl tejszín
- 0.5 db vaníliarúd kikapart magjai
- 4 ek. porcukor
- 1 mk. só
- 3 dkg puha vaj
Elkészítés:
1. A lekvárt, a szörpöt és whiskyt keverd el egy kisebb tálban, és tedd félre.
2. A kalácsot kockázd fel, és szórd egy kivajazott jénaiba.
3. A többi hozzávalót alaposan keverd el, majd forgasd össze a kalácsokkal.
4. 170 fokon 25perc alatt süsd készre, majd a lekvárral (és egy kis tejszínhabbal) a tetején tálald.
TIPP: Ha még izgalmasabbra szeretnéd, sós karamellszósszal és durvára tört pisztáciával szórd meg a tetejét!