Gyors vacsoratipp: kínai hangulatú kacsaragu egyszerűen

Ez a gyors curry nemcsak izgalmas, de a sok zöldségnek köszönhetően egészséges fogás is lesz. Már csak egy kis párolt rizs hiányzik alóla, egy nagy csokor friss petrezselyemmel elkeverve.

Paprikásan a legfinomabb.
Paprikásan a legfinomabb.Kathryn Russell Studios

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb darab kacsamell felcsíkozva
  • 1 deci kókuszkrém
  • 3 ek. olaj
  • 1.5 deci alaplé
  • ízlés szerint só, bors, fahéj, csili, fokhagymapor, gyömbér, csillagánizs, pirospaprika
  • 1 deci kókusztej
  • 1 ek. halszósz
  • 1 tk. barna cukor
  • 0.5 kisebb darab lime leve és héja
  • a tetejére mungóbabcsíra, apróra vágott zellerszár és zöldhagyma zöldje
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd le a befűszerezett húst az olajon néhány perc alatt, majd add hozzá a többi szükséges alapanyagot, fűszerezd és főzd addig kis lángon, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges, egy kis vizet is adj hozzá közben. A zellerszárat, babcsírát és a hagymát csak a végén add hozzá és tálald azokkal a tetején.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek