Kaliforniai paprikával még gazdagabb.LauriPatterson
Hozzávalók 2 személyre
- 1 darab kacsamell
- 3 szál újhagyma
- 1 darab édeskömény
- 10 deka ananász
- 3 ek. növényi olaj
- ízlés szerint só, bors, rózsabors, szójaszósz, cayenne-bors
- 1 ek. vaj
- friss koriander vagy citromfű a tálaláshoz
- 2 ek. friss, pirított szezámmag a tetejére
- 1 nagyobb darab zöld kaliforniai paprika apróra vágva (elhagyható)
Elkészítés:
Vágj össze minden alapanyagot. Adj a wokban a forró olajon az édesköménynek 2 percet, majd mehet hozzá a hús, a hagyma fehér része. Így is kapjon 3 percet, és ha a hús kifehéredett, add hozzá az ananászt, a fűszereket és a vajat. Ha a hús megpuhult, akkor készült el a fogás, az ananásznak már nem kell sok idő. Párolt rizzsel és friss fűszernövényekkel a tetején tálald.