Ez a gyors, kacsával készült stir fry ananásszal és csilivel az igazi

Kínai fűszerekkel, kicsit csípősen a legfinomabb ez a ragu, ami mellé nem is kell mást készítened, csak egy nagy adag párolt rizst. Ha van otthon friss citromfű, abból is szórj a tetejére.

Kaliforniai paprikával még gazdagabb.
Kaliforniai paprikával még gazdagabb.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 darab kacsamell
  • 3 szál újhagyma
  • 1 darab édeskömény
  • 10 deka ananász
  • 3 ek. növényi olaj
  • ízlés szerint só, bors, rózsabors, szójaszósz, cayenne-bors
  • 1 ek. vaj
  • friss koriander vagy citromfű a tálaláshoz
  • 2 ek. friss, pirított szezámmag a tetejére
  • 1 nagyobb darab zöld kaliforniai paprika apróra vágva (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Vágj össze minden alapanyagot. Adj a wokban a forró olajon az édesköménynek 2 percet, majd mehet hozzá a hús, a hagyma fehér része. Így is kapjon 3 percet, és ha a hús kifehéredett, add hozzá az ananászt, a fűszereket és a vajat. Ha a hús megpuhult, akkor készült el a fogás, az ananásznak már nem kell sok idő. Párolt rizzsel és friss fűszernövényekkel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek