Hozzávalók
- 2 nagy ek. görög joghurt
- 40 dkg liszt
- 1 bő tk. só
- 1 csapott ek. cukor
- 2 dl víz
- 1 tk. sütőpor
Elkészítés:
Ennek a lángosnak kicsit sűrűbb a tésztája, mint az élesztős változaté, de frissen készítve, rengeteg sajttal és tejföllel ugyanolyan finom.
Dobd egy dagasztókarral felszerelt robotgépbe az összes hozzávalót, majd keverd addig, amig kezelhető tésztává áll össze. (A vizet fokozatosan add hozzá, látni fogod, mikor lesz lágy, de már kezelhető a tészta.) Közben forrósítsd fel az olajat, és ha felmelegedett, már sütheted a lángosokat.
Szaggasd kis labdákra, formázd meg úgy, hogy a széleiket egy kissé széthúzod, majd bő, forró olajban, kis lángon, oldalanként 3-5 perc alatt süsd készre. Sajttal és fokhagymás tejföllel tálald.