Ezt a sült tojásos karfiolt most indiai hangulatban, csípősen készítettük el

Ki tudja, miért annyira remek étel a karfiol tojással, morzsával és egy kevés jó hideg tejföllel a tetején, de annyi biztos, hogy számos variációja akad, amikkel még izgalmas is maradhat egyszerű kedvencünk. Ez az indiai épp ilyen, csípősrajongóknak füstös csiliszósszal vagy Sirachával a tetején tálald. Egyszerűen tökéletes a tejföl tetején.

Maradjanak tejföl nélküli, morzsás falatok is.
Maradjanak tejföl nélküli, morzsás falatok is.Diana Miller

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 kis fej karfiol rózsáira szedve
  • ízlés szerint só, bors, csili, garam masala fűszerkeverék
  • 2 ek. vaj
  • 1 közepes pohár tejföl
  • 4 ek. zsemlemorzsa
  • 10 deka sajt lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a karfiolt sós vízben, közben a zsiradékon kissé pirítsd meg a morzsát. Süsd meg kissé a karfiolokat is benne, majd mehet az egész egy kivajazott jénaiba, majd fűszerezd be alaposan. A tetejére mehet a tejföl és a sajt, majd olvaszd rá a tetejére a forró sütőben.  

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek