Gyors ebéd: vargányás, húsos tészta tejszínesen

A legjobb akkor lesz, ha szánsz egy kis időt mellé egy házi tészta meggyúrására, de egy sütőtökös gnocchi mellett is remek. Ha pedig hétköznap dobnád össze, egy nagy adag olasz durumtészta sem szentségtörés ehhez a fogáshoz.

A sajtot is keverd a raguba.
A sajtot is keverd a raguba.del_alma

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka darált sertéshús
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. vaj
  • 10 deka vargánya összevágva
  • 1 deci tejszín
  • 2 nagy ek. mascarpone
  • ízés szerint só, bors és majoránna
  • 10 deka reszelt ementáli sajt
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apóra vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 csapott tk. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékében süsd a vöröhagymát öt percen át, majd keverd hozzá a húst, fokhagymát, a gombát és a fűszereket.

Süsd 10 percen keresztül, majd a tejszínt, sajtot és mascarponét is keverd hozzá. Így már nem kell főznöd, elég, ha fedő nélkül pihenteted 2-3 percet, és közben néha keversz rajta egyet. Amíg ezt készíted, főzd meg a tésztát, de ne szétesősen puhára, öntsd le róla a vizet, és dolgozd össze a hússal, a gombával és a fűszerekkel.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek