Céklás hummusz fahéjjal és szegfűszeggel

Még egy céklás hummuszt hoztunk az őszi napokra, most egy kicsit édes változatban, barna cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel bolondítottuk meg. Ez a verzió remek uborka és zellerszár mellé, de egy kis joghurttal és olajjal tökéletes salátaöntet válhat belőle.

Így a legjobb, kecskesajttal.
Így a legjobb, kecskesajttal.Lilechka75

Hozzávalók

  • ízlés szerint só, bors, fahéj, szegfűszeg, római kömény
  • 1 mk. barna cukor
  • 40 deka főtt csicseriborsó
  • 2 nagy ek. tahini
  • 20 deka főtt cékla
  • néhány csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Aprítógépben dolgozd össze krémesre a hozzávalókat, és már használhatod is a zöldségek mellett vagy a pirítóson. Ha utóbbival használod fel, kecskesajtot morzsolj a tetejére és szórd meg petrezselyemmel – így a legfinomabb. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek