Hozzávalók 2 személyre
A tetejére
- 25 dkg reszelt ementáli
- 1 ek. vaj
- ízlés szerint só, bors, majoránna
- 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
- 3 ek. mascarpone
- 35 dkg csiperkegomba apróra vágva
- 2 kisebb szelet sült (pulyka)hús csíkokra vágva
- 1 tk. liszt
- friss petrezselyem vagy bazsalikom a tetejére
A tésztához
- 1 púpozott bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
- 0.5 bögre langyos víz
- 1 ek. cukor
- 1 mk. só
- 0.5 zacskó porélesztő
Elkészítés:
1. Futtasd fel az élesztőt 15 perc alatt meleg helyen úgy, hogy a vízbe beleszórod és hozzáadod a cukrot is, majd pihenteted.
2. Ha az élesztő felfutott, egy robotgép dagasztókarjával keverd össze a liszttel úgy, hogy a sót sem felejted ki belőle.
3. Ha ezzel is megvagy, meleg helyen, lefedve adj neki egy kis pihenőt: legalább egy, de akár két órán át is kelesztheted.
4. Ha a duplájára kelt, nyújtsd ki a tetszőleges alakúra és méretűre, és pihentesd még egy kicsit.
5. A tetejére a raguhoz a vajon süsd a hagymát 5 percig, majd add hozzá a gombát, és úgy is adj neki még 8 percet fedő nélkül. Közben alaposan fűszerezd.
6. Ezek után add hozzá a liszttel elkevert mascarponét, és keverd besűrűsödésig kis lángon.
7. Keverd hozzá a sajtot, és halmozd a pizza tetejére, majd pakold meg a sült hússal.
8. A sütő legmagasabb fokozatán 8-12 perc alatt elkészül. Friss zöldfűszerekkel vagy rukkolával a tetején a legfinomabb.
Két gyerekadag vagy egy átlagos felnőttpizza lesz belőle.