Házi maradékmentő pizza – Bögrés recept, nem kell mérned!

Dobd össze egy robotgépben reggel ezt a pofonegyszerű alapot (vagy akár a dupláját), és az sem baj, ha délig hagyod kelni, annál finomabb lesz. Pakold meg a karácsonyi vacsora maradékaival, és süsd meg a sütő legforróbb fokozatán!

Egyszerűen isteni!
Egyszerűen isteni!Ðœððºñðð¼ Кñññðð½Ð¾Ð²

Hozzávalók 2 személyre

A tetejére

  • 25 dkg reszelt ementáli
  • 1 ek. vaj
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 ek. mascarpone
  • 35 dkg csiperkegomba apróra vágva
  • 2 kisebb szelet sült (pulyka)hús csíkokra vágva
  • 1 tk. liszt
  • friss petrezselyem vagy bazsalikom a tetejére

A tésztához

  • 1 púpozott bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
  • 0.5 bögre langyos víz
  • 1 ek. cukor
  • 1 mk.
  • 0.5 zacskó porélesztő
Recept idők

Elkészítés:

1. Futtasd fel az élesztőt 15 perc alatt meleg helyen úgy, hogy a vízbe beleszórod és hozzáadod a cukrot is, majd pihenteted.

2. Ha az élesztő felfutott, egy robotgép dagasztókarjával keverd össze a liszttel úgy, hogy a sót sem felejted ki belőle. 

3. Ha ezzel is megvagy, meleg helyen, lefedve adj neki egy kis pihenőt: legalább egy, de akár két órán át is kelesztheted.

4. Ha a duplájára kelt, nyújtsd ki a tetszőleges alakúra és méretűre, és pihentesd még egy kicsit. 

5. A tetejére a raguhoz a vajon süsd a hagymát 5 percig, majd add hozzá a gombát, és úgy is adj neki még 8 percet fedő nélkül. Közben alaposan fűszerezd.

6. Ezek után add hozzá a liszttel elkevert mascarponét, és keverd besűrűsödésig kis lángon. 

7. Keverd hozzá a sajtot, és halmozd a pizza tetejére, majd pakold meg a sült hússal. 

8. A sütő legmagasabb fokozatán 8-12 perc alatt elkészül. Friss zöldfűszerekkel vagy rukkolával a tetején a legfinomabb. 

Két gyerekadag vagy egy átlagos felnőttpizza lesz belőle. 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek