Süss gyors kenyeret sült hagymával és jó sok borssal – pillanatok alatt elfogy

Tényleg semmi nincs, ami a sült hagymánál jobban feldobná a kenyereket, legyen akár sütőporos vagy kelt tésztából készült adag. Ha kevesebb időd van dagasztásra és kelesztésre, ez a sütőporos változat lehet a kedvenced.

A hagymás változat a legfinomabb.
A hagymás változat a legfinomabb.bhofack2

Hozzávalók

A hagymához

  • 2 nagyobb darab vöröshagyma apróra vágva
  • 1 tk. vaj
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. barna cukor
  • 1 mk.

A kenyérhez

  • 50 deka liszt
  • 3 deci langyos víz
  • 10 g sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk.
  • 2 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a hagymákat a forró zsiradékok keverékén, majd fűszerezd és tedd félre hűlni. A tészta száraz hozzávalóit alaposan keverd el, majd mehet hozzá a víz és a sült hagyma. Vízgőzben, közepesen forró sütőben 50 perc alatt süsd készre a kenyeret. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek