Az Insider a világ minden tájáról beszélt Michelin-csillagos szakácsokkal, hogy megtudja, miket szeretnek otthon főzni. A séfek el is árulták kedvenc 30 perces ételeiket – akadnak közöttük gyors receptek reggelire, desszertnek és gyors vacsorához is.
Azt mondják, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, miért ne kezdhetnénk néhány citromos-ricottás palacsintával?
Akár töltöd, akár pufi, amerikai változatban készíted, egy kevés ricotta és citromhéj nagyon jót tesz a palacsintának. Az új-zélandi séf, Josh Emett elmondta, hogy a palacsinta tökéletes tésztájának a kulcsa az, hogy a keveréket akár néhány órán át pihentessük, és porcukor felhasználásával kissé könnyebbé tegyük. „Sütés közben is figyelni kell: lassan kell csinálni a tökéletes szín és ropogósság elérése érdekében” – tette hozzá.
Ha egyedül étkezünk, a cacio e pepe remek választás
„A cacio e pepe az egyik legegyszerűbb tésztaétel – állítja Emett. – De helyesen elkészítve lesz igazán szenzációs” – fűzte hozzá. Ő egy kis vaj hozzáadását javasolja, ha azt szeretnénk, hogy a tészta extra krémes és még finomabb legyen. Nem is kell hozzá más, csak egy nagy adag (házi gyúrt) tészta, jó sok frissen tört fekete bors, parmezán, pecorino sajt, vaj és egy kevés só.
A házi fasírt tökéletes délben és vacsorára is
Ollie Dabbous, a londoni Hide séfje azt vallja, hogy a remek húsgombóc elkészítésének kulcsa kenyér, tej és tojás keverékének hozzáadása. „Ez lágyítja a keveréket, így sokkal élvezetesebb lesz a fasírt, és sohasem kemény, sűrű textúrájú – mondja. – Az otthon készített összes recept közül szerintem ez a legfinomabb. És csak egy serpenyőt lehet elmosni.”
Csak 30 perced van? A spagetti aglio e olio alig 15 perc alatt összedobható
David Shim, a manhattani Cote séfje elmondta, otthon is imádja összedobni ezt a fokhagymás tésztaételt. „Ez egyike azoknak a fogásoknak, amelyek elkészítése alig néhány percbe telik – mondja. – És biztos vagyok benne, hogy mindenkinek van otthon fokhagymája és olívaolaja, más nem is kell hozzá.”
A quiche Lorraine egy klasszikus étel, amivel bárki lenyűgözheti családját és a vendégeket
Josh Emett számára a quiche Lorraine minden idők kedvenc étele. Elkészítésének másnapján is lehet enni melegen vagy hidegen is. Remek piknikezéshez vagy egy könnyű ebédként a barátokkal, és szuper bármilyen, egyszerű salátával tálalva – vallja a séf.
A tésztához szükséges 25 deka finomliszt, 7 deka vaj, 5,5 deka sült zsír és két tojás. Ezt nyomkodd egy piteformába, majd töltsd meg szalonnás, hagymás, tejfölös és sajtos alappal, amihez adj néhány kissé felvert tojást is, majd süsd készre. Szerecsendióval és fehér borssal fűszerezd, és jó, ha tudod, hogy egy kevés tejszín is jól áll a tölteléknek.
Ne csak virslit és hamburgert grillezz, dobj fel egy steaket chimichurri mártással!
Val Cantu, a San Franciscó-i Californios főszakácsa a lapnak elmondta, hogy szerinte a chimichurri a steak egyik kedvenc könnyű és szuper gyors ízesítője. „Petrezselymet, koriandert, serrano paprikát és medvehagymát aprítok és keverem el vörösbor- vagy sherryecettel” – magyarázza Cantu, aki ezek után olívaolajjal, sóval, egy citrom héjával, majd ugyanannak a citromnak a levével ízesíti az aromás szószt.
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés