Így tálalva nagyon hangulatos.Tatiana Volgutova
Hozzávalók 2 adaghoz
- ízlés szerint fahéj, szegfűszeg, kurkuma, gyömbér és egy kevés só
- 20 deka zabpehely
- 1 nagy marék mandulaszeletek kissé összetörve
- 1 marék aszalt vörös áfonya
- 2 nagy ek. agavészirup
- 1 nagy marék kesudió kicsit összetörve
- 3 ek. olaj
Elkészítés:
Az olajat és az agavét kis lángon melegítsd össze, majd abban keverd el a fűszereket. Ehez forgasd hozzá a szükséges alapanyagokat, majd egy sütőpapírral bélelt tepsin süsd 15 percen át. Ha kihűlt, mehet egy befőttesüvegbe – másnap reggel locsold meg mandulatejjel, és vágj a tetejére néhány szelet friss fügét. Ha annak épp nincs szezonja, fekete szőlővel és almakockákkal is isteni.