Fűszeres granola: mandulatejjel és friss fügével lesz igazán remek

Fahéj, szegfűszeg és kurkuma teszi még izgalmasabbá ezt a téli hangulatú granolát, amit bátran készíthetsz akár dupla adagban is, mert sokáig eláll és gyorsan elkészítő reggeli lesz belőle. Tárold egy nagy befőttesüvegben. úgy sokáig ropogós marad.

Így tálalva nagyon hangulatos.
Így tálalva nagyon hangulatos.Tatiana Volgutova

Hozzávalók 2 adaghoz

  • ízlés szerint fahéj, szegfűszeg, kurkuma, gyömbér és egy kevés só
  • 20 deka zabpehely
  • 1 nagy marék mandulaszeletek kissé összetörve
  • 1 marék aszalt vörös áfonya
  • 2 nagy ek. agavészirup
  • 1 nagy marék kesudió kicsit összetörve
  • 3 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat és az agavét kis lángon melegítsd össze, majd abban keverd el a fűszereket. Ehez forgasd hozzá a szükséges alapanyagokat, majd egy sütőpapírral bélelt tepsin süsd 15 percen át. Ha kihűlt, mehet egy befőttesüvegbe – másnap reggel locsold meg mandulatejjel, és vágj a tetejére néhány szelet friss fügét. Ha annak épp nincs szezonja, fekete szőlővel és almakockákkal is isteni. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek