Aszalt paradicsomot is kockázhatsz bele.10'000 Hours
Hozzávalók 3 személyre
- 9 darab lasagnetésztalap
- 25 deka reszelt ementáli
- 5 deka reszelt parmezán a tálaláshoz
- 10 deka macarpone
- 10 deka ricotta
- ízlés szerint só, bors, bazsalikom, oregánó
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 ek. tejföl
- 35 deka gomba
- 3 ek. olaj
- 15 deka fagyasztott spenót
- 1 darab vöröshagyma felkockázva
- 1 deci tejszínt
Elkészítés:
A mascarponét a tejföllel és a ricottával keverd el, és add hozzá a fokhagymát és egy kevés sót is.
A hagymát az olajon süsd üvegesre, majd mehet hozzá a gomba és a spenót is. Fűszerezd, add hozzá a tejszínt, majd rétegezd a tésztával. Süsd közepes hőfokon lefedve 40 percen át, majd kanalazd rá a ricottás keveréket és a sajttal is szórd meg. Pirítsd rá a sütőben 10 perc alatt, és tálald a reszelt parmezánnal.