Gyors gombás-spenótos lasagne – kétféle sajttal egy kevés kevés baconnel lesz még finomabb

Ha szereted a hagyományos változatot, érdemes kipróbálnod ezt a valamivel egészségesebb verziót is. Ha épp van időd rá, egy hatalmas adag besamelt is készíts az olvadt sajtos réteg alá, ha pedig sietsz, mascarpone és ricotta fokhagymás keverékét kanalazd a helyére.

Aszalt paradicsomot is kockázhatsz bele.
Aszalt paradicsomot is kockázhatsz bele.10'000 Hours

Hozzávalók 3 személyre

  • 9 darab lasagnetésztalap
  • 25 deka reszelt ementáli
  • 5 deka reszelt parmezán a tálaláshoz
  • 10 deka macarpone
  • 10 deka ricotta
  • ízlés szerint só, bors, bazsalikom, oregánó
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 ek. tejföl
  • 35 deka gomba
  • 3 ek. olaj
  • 15 deka fagyasztott spenót
  • 1 darab vöröshagyma felkockázva
  • 1 deci tejszínt
Recept idők

Elkészítés:

A mascarponét a tejföllel és a ricottával keverd el, és add hozzá a fokhagymát és egy kevés sót is. 

A hagymát az olajon süsd üvegesre, majd mehet hozzá a gomba és a spenót is. Fűszerezd, add hozzá a tejszínt, majd rétegezd a tésztával. Süsd közepes hőfokon lefedve 40 percen át, majd kanalazd rá a ricottás keveréket és a sajttal is szórd meg. Pirítsd rá a sütőben 10 perc alatt, és tálald a reszelt parmezánnal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek