Krémes, fűszeres gombapástétom – fekete olívát is karikázz a kenyérszeletekre

Valamiért ez a remek gombás fogás nagyon finom néhány karika fekete olívával és pár apró kockára vágott, aszalt paradicsommal. A kesernyés és édeskés ízek klasszul kiegészítik az erdei gombák aromáját.

Jó sok vajjal érdemes készítened.
Jó sok vajjal érdemes készítened.istetiana

Hozzávalók 2 személyre:

  • 45 deka bármilyen gombakeverék vargányával
  • 2 ek. olaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • 15 deka áztatott kesudió
  • 1 ek. mascarpone
  • 2 ek. puha vaj
  • 1 mk. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a vöröshagymát az olajon, majd mehet hozzá a gomba és a fokhagyma is. Ha a gomba megpuhult, a leve nélkül kanalazd egy aprítógépbe, fűszerezd és keverd krémesre a többi hozzávalóval. Tedd a hűtőbe és fél óra után már fogyaszthatod is. 

kapcsolódó Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?
Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?

Mennyire hihetünk a minőségmegőrzési időnek? És mit tegyünk, ha savanyú szagú a hús, vagy nyálkás a felülete?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a klassz gombás ragu a reggeli pirítósod tetején is finom lesz

Nem kell hozzá más, csak egy nagy szelet pirított, kovásszal készült kenyér, egy nagy adag natúr sajtkrém és ez a finom gombás ragu, amivel gyors, vega, gyomorkímélő reggelit készíthetsz az új év első napjain. Vagy máskor.

január2., 06:04

Gombás röszti buggyantott tojással – hétvégi reggelinek tökéletes

Reggelire és gyors vacsoraként is remek ez a fogás, amit mi leginkább egy nagy adag reszelt parmezánnal és friss snidlinggel a tetején szeretünk a legjobban.

július31., 10:24

Gombaleves bulgurral – vajas pirítóssal szeretjük a legjobban

Ez a leves bulgurral még gazdagabb lesz, hát még akkor, ha a mellé kínált pirítósra egy nagy adag frissen tört rózsaborsot is szórsz. Percek alatt elkészül és remek vega fogás, amit ebédre és vacsorára is tálalhatsz.

február3., 06:04

A tojásos rizs a legegyszerűbb változatában a legfinomabb

Akár a délről maradt rizsből is összedobhatod vacsorára ezt a kicsit izgalmas, mégis nagyon egyszerű fogást. Ha mindkét fő alapanyagot szereted, jó, ha tudod, hogy együtt még finomabbak. Mint minden hasonló ételre, erre is vonatkozik, hogy maradékmentésre remekül alkalmas: mehet bele minden hűtőben árválkodó zöldségféle, ahogy a vizespohárban várakozó zöldfűszerek is.

szeptember22., 11:24

Fokhagymás lazac – spenótos-paradicsomos csicseriborsóval lesz az igazi

Ez a isteni, ízesített csicseriborsó egy nagy adag zöldséggel salátává, egy kevés reszelt parmezánnal langyos köretté varázsolható. Ha pedig vegán vendégek jönnek, csak kanalazd egy nagy adag ananászos-citromfüves párolt rizsre és szórd meg egy kevés füstölt paprikaporral.

szeptember22., 12:52

Aszalt szilvás gombaragu – vajas-szerecsendiós burgonyapürével a legfinomabb

Ha te is szeretsz gombászni, és akad a kosárban egy-két alaposan bevizsgált darab, készítsd el ezt a gyors ragut, ami akár burgonyapüré, akár házi, gyúrt tészta mellett remek vacsora lesz.

augusztus25., 11:24

Mustra